Сајам школских тимова за КВиС (каријерно вођење и саветовање)

снела 1

Сајам је одржан 29.05. 2018. у просторијама Привредне коморе Србије у Београду, са циљем размене искустава и примера добре праксе у каријерном вођењу и саветовању ученика у основним и средњим школама.
16 школа из целе Србије се појавило у улози излагача и представило своје програме и иновативне идеје у области КВиС-а. На штандовима су се могли видети изложени производи малих ученичких предузетништва као например сапуни, свеће, везени радови и слично, затим плакати и филмови о различитим школским активностима( радионице на тему професионалног развоја, сајмови образовања у школама, обиласци фабрика, сенка на послу, посете стручњака школама….)

Програмима нису обухваћени само ученици завршних разреда, већ и млађи ученици који на време треба да почну да размишљају о свом професионалном развоју, а посебна пажња се поклањала осетљивим групама ученика као што су Роми, ученици који раде по ИОП-у, неодлучни итд. Акценат је стављен на што веће учешће самих ученика, као идејних организатора пројеката, као чланова тимова за каријерно вођење, ПР менаџера који представљају свој производ, своју школу и активности. Највише је било техничких школа и гимназија из различитих делова Србије.
Централни део сајма обележило је двосатно представљање излагача посетиоцима сајма и комисији која је процењивала квалитет њихових програма, затим је следила пауза за ручак и након обраћања организатора и сарадника пројекта , обављено јесвечано проглашење победника.
Гимназија из Старе Пазове је освојила прво место, 20.000 динара и путовање на сличан скуп у иностранству, а додељене су још три награде најуспешнијим школским тимовима.

Наша школа ишла је у улози посетиоца, са циљем упознавања са концептом КВиС-а и идејама које би се могле реализовати у наредном периоду и у нашој школи.

Проф. психологије Санела Марковић

 

 

 

 

 

 

Advertisements
This entry was posted in Новости. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s