Прослава Дана школе

 

This slideshow requires JavaScript.

 

Као и сваке године, прослава Дана школе почела је у раним послеподневним   сатима турниром у баскету и одбојци између екипа Бачкопаланачких средњих школа.

“На младом човеку опстаје свет, читава једна епоха, почива култура. На њему се темељи живот ког осликава уметност звана учење. Пружи детету књигу и недуго затим видећеш у њему уметност. Пружи детету руку и видећеш у њему човека.
Знање не овладава нама, већ ми владамо њиме. Навикавајмо младеж на добро јер од тога све зависи.”

Овим  речима великог Доситеја отпочео је свечани програм, након чега је директор одао признање онима који  су се својим достигнућима посебно истакли у години која је за нама.

Наша школа се, свесна важности заштите природне средине, одазвала на позив да учествује у програму под називом “За чистије и зеленије школе у Војводини”. Једна активности у оквиру овог програма била је и представа изведена овом приликом. Представа је симболично носила наслов “Породична рециклажа”. Идеја је била да се покаже да можемо све да рециклирамо, како отпад, тако и сопствене животе. Драматизацијом и адаптацијом хумористичких кратких прича из збирке “Код куће је најгоре” Ефраима Кишона, израелског сатиричара, наши глумци су на метафоричан и духовит начин дочарали како брачни партнери успевају да преброде разне кризе у које западају, а у којима се свако може препознати и доказали  да једино љубав спасава свет…

Адаптацију текста и драматизацију потписале су професорке српског језика и књижевности Бојана Мирковић, Бојана Радојевић и Миљана Попадић, а глумачки ансамбл чинили су ученици: Никола Плавац, Урош Милорадов, Ивана Танкосић, Наталија Ђерковић, Душан Гајинов, Софија Плавшић, Жељко Перић, Наталија Јовановић, Теодора Стојиљковић, Весељко Иконић, Ана Вјештица и Марко Клисарић. За техничку подршку била је задужена Северина Сирар, а за музичку пратњу Зоран Владислав и Стефан Николић.

Након званичног дела програма, уз присуство бројних гостију из других школа и локалне средине, у холу школе уприличено је послужење за чије припремање су и ове године били задужени ученици куварског и посластичарског смера и њихово професори – Александра Тома, Марија Булајић и Драгана Зимоња. Госте су послуживали наши конобари Предраг Кожуха, Игор Трбулин, Вељко Продановић, Милан Николић, Марко Васић и Драган Макра, под будним оком професора услуживања Бранка Кнежевића.

Ивана Мишковић, 4-1

Advertisements
This entry was posted in Новости. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s