Одредите свој циљ! -порука за прваке

download              download (1)
Увек је најтежи почетак. Поготово је тешко направити први корак у нешто непознато. То сте сада ви урадили. Послати сте у свет који је за вас велик и застрашујућ. А ту је и наравно притисак родитеља, родбине, пријатеља… такође и свест о томе да се можда нећете уклопити у нову средину.
Иако вам се чини да се некада не можете носити са свим тим очекивањима професора и родитеља, или са свим данашњим стандардима, морате бити свесни да нисте овде зато што нисте спремни на све то. Овде сте јер сте спремни и довољно зрели да издржите то што вас чека.
Да, спремни сте! Увек постоји и постојаће неко ко верује у вас и неко ко вам је стална подршка. Било да је то родитељ, ваш најбољи пријатељ или можда чак професор, постоји неко ко верује у вас.
Што смо старији, одговорност је све већа. На нама је да сами кројимо своју судбину. То не можемо да урадимо уколико немамо циљ који ће нас водити. То је оно о чему треба да размишљате ове године.
Важно је да утврдите све своје предности и врлине, да промените своје лоше навике и да будете свесни својих квалитета. Вера у себе је један од највећих “оружја” помоћу ког ћете остварити своје циљеве.
Али где је тај циљ? Шта је уопште ваш циљ? Е то је највећи проблем. У данашњем-модетном свету, ретко ко има циљ којег ће се држати дог год га не оствари. Немојте и ви бити једни од тих који не маре за своју будућност. Нека вам ове године циљ буде да одредите свој ГЛАВНИ ЦИЉ. Ви који волите технологију, рачунаре, програмирање, једноставно је, посветите се томе. Маштајте и правите план реализације вашег циља. Они који се пак проналазе у глуми, певању, писању, цртању, усавршавајте своје таленте, слушајте искуства других и трудите се да постанете што бољи.
Постоје и они који сматрају да нису добри ни у чему. То не може бити тачно. Морате само да се опробате у новим стварима у да истражујете да би пронашли оно у чему сте срећни. Посветите се себи и својој будућности. Много је лакше све то учинити док вас нешто инспирише. Али у свету који све више велича материјалне вредности, ђаци не успевају да се инспиришу на прави начин. Некоме је довољна једна прочитана књига да истраје до краја, а некоме је недовољна и максимална подршка његових најближих. Одуприте се таквом систему и тражите инспирацију и у најмањој ситници.
Овом свету је потребна једна изузетна ИНСПИРАЦИЈА.
Посветите се свом циљу и наћи ћете своју срећу у корачању ка њему.
Ана Вјештица 4/3
Advertisements
This entry was posted in Упознај себе!. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s