Општинско такмичење у стоном тенису

Processed with VSCO with  preset

Наша школа већ по традицији постиже велике успехе на разним спортским такмичењима (женски фудбал, кошарка, стони тенис, Уличне трке,…). Тако  и ове школске године од самог почетка стартујемо са успесима. Први успех забележио је ученик Никола Ђуран који је оправдао своје учешће на општинском такмичењу у стоном тенису.

После одиграних шест утакмица и исто толико победа, освојио је заслужено прво место. Замолили смо Николу да нам одговори на неколико питања:

ЕKО: Да ли си се посебно припремао за ово такмичење?

Никола: Припремао сам се, али не толико пуно. Веровао сам да ћу бити први, више се припремам за Окружно такмичење које следи.

ЕKО: Значи био си сигуран у себе? Ниси осећао трему и притисак пред такмичење?

Никола: Па био сам сигуран, знао сам да сам фаворит. Али није било баш тако лако, играо сам најбоље што сам могао, тако да није било пуно проблема.

ЕKО: Да ли се плашиш противника на окружном такмичењу и каква су твоја очекивања?

Никола: Наравно да се плашим, код мене су увек очекивања највећа. Доста је јака конкуренција. Има пар играча који су ме добијали, али од тада сам доста напредовао. Играм без оптерећења јер не улазим као фаворит, а то би могла да буде моја шанса против осталих играча. Верујем да могу да будем изненађење на том такмичењу.

Никола је ученик IV-3 и од своје десете године тренира стони тенис. Такође је нагласио да му је жао што нема ко да га наследи, јер је једини ученик у нашој школи који игра стони тенис. Због тога је могао да представља школу само у појединачној конкуренцији. Заједно са својим ментором проф. физичког васпитања Југославом Родић, показао нам је да само труд и вера у себе могу да донесу најбоље резултате.

Ми им желимо много успеха и среће на даљим такмичењима.

Разговор за ЕKО водила Ана Вјештица, IV-3

Advertisements
This entry was posted in Новости, Oстали чланци. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s