Пет хиљада корака у борби против мрзовоље

48417181_2019020428176350_1884172173883473920_n

Мрско ти је да идеш у школу. Мрско ти је да одеш до радње. Мрско ти је да прочиташ књигу, средиш собу, обришеш прашину, чуваш брата. Мрско ти је да одеш на пиће са друштвом јер пада снег и хладно је.

“Он то воли да ради њему је лако” – честа реченица коју користимо као изговор. Али није све тако како се чини. Исте те ствари мрске су и нама: фитнес тренере да одрже тренинг, маму да скува ручак, професоре да прегледају контролни, васпитачице да чувају децу, мене да одем на трчање,…

Да би таква мрзивоља ишчезла, потребно је победити сам себе, а то значи започети оно што имаш на уму, мотивисати се и мислити на крајњи резултат. Многи људи кажу да је најтеже почети , што и јесте истина. Али када започнеш неку радњу и посветиш се томе у потпуности, на крају ћеш бити задовољан сам са собом и осећаћеш се више вредним.

Психичке, духовне и физичке способности су једна нераскидива и јака веза. Научници и психолози тврде да је за човека потребно да у току дана направи најмање 5.000 корака, што је приближно 4км. Физичком активношћу, као што већина вас зна, повећавамо хормон среће – ендорфин, а што смо срећнији то смо бољи према другим људима. И себи. Када си срећан, волиш себе. А волети друге не можемо уколико не волимо и сами себе.

Децембар је и ближи се крај 2018. године. Ово је прилика да на папир ставиш све шта би променио у новој 2019. години и да додаш једну битну ставку: НАПРАВИТИ 5.000 КОРАКА НА ДАН. И бити срећан, нипошто мрзовољан.

Ана Вјештица

This entry was posted in Упознај себе!, Oстали чланци. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s